2022-09-30 06:00Pressmeddelande

Ny VD för Ekan AB

Dag Larsson Christoffer Mathiasson Ekan ABDag Larsson Christoffer Mathiasson Ekan AB

Dag Larsson är en av grundarna av Ekan AB (Ekan Management) och har varit bolagets VD sedan starten i mitten av 1980-talet. Dag har under våren bett styrelsen att utse en ny VD och beslutet har landat i Christoffer Mathiasson, som sedan 2013 är ansvarig för Ekans affärsområde Fastighet och Samhällsutveckling. Christoffer tillträder rollen som VD för Ekan AB från och med 1 oktober 2022. Dag fortsätter inom bolaget som senior advisor och styrelsens ordförande. Malin Wennebro fortsätter i rollen som vVD.

Dag Larsson om VD-bytet:

När vi startade Ekan för snart 40 år sedan drevs vi av känslan av att nya ledningsmodeller i kombination med modernt systemstöd skulle revolutionera framtidens verksamheter. Sedan dess har vi hjälpt kunder att utveckla sina verksamheter både med anpassade system, när det gäller deras styr- och ledningsmodeller, genom sin finansiella styrning och mycket annat. Efter 36 år som VD för Ekan är det nu dags för ett nytt kapitel. Ekans konsulter och vår speciella Ekankultur är det viktigaste vi har – därför letade styrelsen i första hand efter en ersättare internt och är nu glada att kunna bygga vidare på vår kontinuitet genom att utse Christoffer Mathiasson som ny VD för Ekan. Christoffer har varit på Ekan i 13 år, bland annat som ansvarig för ett av våra affärsområden. I den rollen har han bidragit starkt till Ekans affär och tillväxt.

Christoffer Mathiasson om hans nya roll och nästa etapp på Ekans resa:

För mig är det en stor ära att få ta över stafettpinnen efter Dag Larsson som VD. Det är en otrolig resa som Ekan har gjort, från forskningsprojekt inom system och verksamhetsutveckling till att idag vara ett av Sveriges största renodlade managementkonsultföretag. Nu är min ambition att fortsätta denna resa med otroligt skickliga medarbetare och fortsätta bryta mark inom områden som dynamisk styrning och digitalisering.Om Ekan Management

Ekan Management är ett managementkonsultbolag med 30 års erfarenhet av nytänkande. Genom att Utmana, Involvera och Förverkliga hjälper vi våra kunder att skapa morgondagens verklighet.


Kontaktpersoner

Malin Wennebro
Senior Managementkonsult, vVD
Malin Wennebro
Christoffer Mathiasson
Senior Managementkonsult, VD
Christoffer Mathiasson
Dag Larsson
Senior advisor
Dag Larsson

Relaterade nyheter