2021-06-23 06:00Nyheter

Ny utbildning i Tillitsbaserad Ekonomi- och Verksamhetsstyrning

I oktober sjösätter vi en ny utbildning i samarbete Dagens Samhälle/Dagens Medicin på temat Tillitsbaserad Ekonomi- och Verksamhetsstyrning. Kursledare är vår nestor på området, Knut Fahlén, senior managementkonsult på Ekan och ek.dr. i företagsekonomi vid Handelshögskolan Göteborgs Universitet.

Det är uppenbart att inte minst resurstunga offentliga verksamheter, så som vård och omsorg, står inför en betydande omställning i hur verksamheten styrs, leds och följs upp. New Public Management (NPM) har nått vägs ände - kanske inte sett till potential, men definitivt sett till hur det blev. Nu krävs mer dynamisk styrning, tillitsbaserat ledarskap, effektivare resursallokering, rullande prognoser som ger styrkraft, m.m.

Den här utbildingen syftar till att ge kunskap och inspiration till dig med ekonomiansvar i offentlig verksamhet för att utveckla ekonomistyrningen bort från traditionell budgetstyrning och istället skapa en tillitsbaserad, dynamisk ekonomi- och verksamhetsstyrning som främjar samverkan och effektivitet och bättre tar hänsyn till oförutsedda händelser.

Första tillfället är 12 oktober (heldag). Anmälan till kursen görs antingen via Dagens Medicin eller Dagens Samhälle.Om Ekan Management

Ekan Management är ett managementkonsultbolag med 30 års erfarenhet av nytänkande. Genom att Utmana, Involvera och Förverkliga hjälper vi våra kunder att skapa morgondagens verklighet.


Kontaktpersoner

Knut Fahlén
Senior Managementkonsult, PhD
Knut Fahlén